Om Fixa Ditt hus

Vad du kan få hjälp med?
Under sommarhalvåret är de vanligaste projekten: utomhusmålning, altanbygge, takrenovering, fönsterrenovering, marksten, stödmurar, tillbyggnad, rivning, gjutning och utomhussnickeri.

Annars är det vanligaste åretomprojektet: ytskiktsrenovering av nyinförskattad lägenhet eller hus.

Andra vanliga projekt är: källarrenovering, köksrenovering, tapetsering, plattsättning, gipsning, putsning.

I mån om tid kan du även få hjälp med

 • Flytthjälp
 • Snöskottning
 • Flyttstädning
 • Veckostädning
 • Installation av vitvaror
 • Trädgårdsarbete
 • Upprustning av båtar

Hur fungerar det?
Hantverkarna har egna bilar och verktyg, men större maskiner och byggställningar hyr de på Cramo. De kan i olika omfattning hjälpa dig med materialinköp och bortforsling av byggavfall till ÅVC. Deras språkkunskaper varierar. Vissa pratar svenska, men det vanligaste är att man får förlita sig till engelska. Vi på Fixa Ditt Hus hjälper till med att översätta skriftliga dokument såsom: projektspecifikationer, offerter och avtal. Vi kan även vara behjälpliga med att tolka per telefon om det är något som är svårt att förklara.

Vem är ansvarig?
Vi på Fixa Ditt Hus är endast en förmedling av tjeckiska hantverkare. De är varken anställda hos oss eller uthyrda av hos. Avtalet är mellan dig som kund och hantverkaren som entreprenör. Detta är viktigt att du förstår. För hantverkaren är det en självklarhet att de är ansvariga och det motiverar dem att utföra ett bra arbete. Fixa Ditt Hus har ett skriftligt samarbetsavtal med samtliga hantverkare där det framgår hur de ska agera och vad som förväntas av dem. Hantverkare som bryter mot avtalet upphör vi att samarbeta med. De får när de vill ta egna uppdrag. Vi är fullt medvetna om att duktiga och seriösa hantverkare är vår bästa marknadsföring. Idag utgör gamla kunder nästa hälften av alla inkommande projekt. Tyvärr händer det ibland att det uppstår reklamationer. Det är helt normalt. Det är hantverkarens ansvar att lösa dessa och det måste de göra. Det vet det om.

Referenser
Samtliga hantverkare kan visa upp referenser från tidigare utförda projekt. De som har varit verksamma i Sverige i fem år har givetvis mer än de som bara har varit här i ett år.

ROT-avdraget
ROT står för reparation/underhåll, ombyggnad och tillbyggnad. Grundregeln är att du ska bo i staden där arbetet har utförts eller ha det som fritidsbostad. Det krävs att du äger bostaden.

ROT-avdraget medges med 30% av arbetskostnaden och är begränsat till 50 000 kr per person och kalenderår. Det innebär att om två personer tillsammans äger en villa så kan de renovera för 200 000 kr och då endast betala 100 000 kr. Detta gäller endast arbetskostnaden. Ej material, milersättning eller maskinhyra. Om du är osäker på hur det fungerar kan du kontakta oss eller gå in och läsa mer på Skatteverkets hemsida.

För att hantverkaren ska kunna lämna ROT-avdraget direkt på fakturan behöver vi följande uppgifter:

 • Köparens personnummer
 • Fastighetsbeteckningen vid arbete i villa
 • Bostadsrättsföreningens organisationsnummer vid arbete i bostadsrätt
 • Lägenhetens nummer vid arbete i bostadsrätt

Bilder på utförda jobb

Se referensbilder på utförda jobb av Fixa Ditt Hus

Super Efficient

Lorem ipsum dolor sit amet elit do, consectetur adipiscing, sed eiusmod tempor.

Deeply Committed

Lorem ipsum dolor sit amet elit do, consectetur adipiscing, sed eiusmod tempor.

Highly Skilled

Lorem ipsum dolor sit amet elit do, consectetur adipiscing, sed eiusmod tempor.